Een mogelijk nieuw begin. šŸ”Ā 

Al enige tijd staat ons huis te koop en zijn we bezig  hem te verkopen.Nu hebben wij het gevoel dat het momenteel best snel kan gaan en dat we het huis misschien wel binnen korte tijd verkocht hebben. Er zijn immers net als wij kopers die de pareltjes van het huis zien en het graag van ons kopen. En voor we het weten is het zo ver. Daar geloven we in. 

Dus kan ik ongegeneerd rond struinen op Funda huizen te bekijken en ideeĆ«n  op te doen voor ons nieuwe huis.

Maar voordat je daadwerkelijk verhuisd bent kan je al heel veel dingen doen. zodat de verhuizing op het moment zelf een stuk makkelijker en minder stressvol kan gaan en je de tijd hebt voor de echt belangrijke dingen. 

Hier onder wat tips die mij handig lijken en ik ook zelf ga toepassen tijdens en voor onze verhuizing. 

 1. Wensenlijst. Maak voor dat je je eindeloos blind staart op Funda een  wensenlijst(je) met wat jullie wensen zijn en wat jullie absoluut niet willen. zoals: in welke buurt je graag wilt gaan wonen, hoeveel kamers moet het huis hebben, moet het een opknapper zijn of juist een nieuwbouw huis, wat isde maximale koopsom wat jullie kunen lenen. 
 2. Hypotheek: Laat van te voren alvast uitzoeken hoeveel jullie kunnen lenen van de bank en wat de prijs maximaal kan zijn wat jullie willen en kunnen uitgeven aan een woning. Het zou zonde zijn als jullie een prachtig huis hebben gevonden en er verliefd op zijn geworden en het dan uit eindelijk niet kunnen betalen. Dat zou zonde zijn. 
 3. Buurtonderzoek. Als je dan een mooi huis gevonden hebt op Funda. Ga dan eerst even een soort van buurtonderzoekje doen, voordat je het huis gaat bezichtigen. Dit kan je van te voren doen voordat je Ć¼berhaupt een  afspraak gemaakt hebt om te kijken of op het moment van afspraak zelf. (er dan wel voor of na de afgesproken tijd met de makelaar natuurlijk) Dit is handig zodat je weet in wat voor soort buurt je kan komen te wonen en of je je hier prettig voelt. Dat is wel zo prettig.
 4. Een opgeruimd huis pakt makkelijker in. Als je van te voren alvast kritisch door je huis gaat en beoordeeld en kijkt wat je allemaal mee zou willen nemen naar een nieuw huis, en dan weg gooit of geeft wat je niet houden wilt scheelt dat straks weer tijdens het inpakken.
 5. Marktplaats. Zet verkoopbare spullen/meubels op marktplaats. Zodat ze nog een 2e kans kunnen krijgen. En zo kan je ondertussen ook alvast zoeken naar leuke nieuwe spullen/ meubels voor in je huis. Let er wel op dat als je iets koop via marktplaats voordat je een nieuw huis hebt je de spullen/ meubels wel nog ergens moet opbergen/ onderbrengen, hier moet je natuurlijk dan wel de ruimte voor hebben. Zelf was ik voor dat ik kinderen had niet zo’n fan van marktplaats maar ondertussen heb ik er al aardig kaas van gegeten en ben ik voor marktplaats. Wat heb je daar een hoop leuke spulletjes voor leuke prijsjes šŸ˜
 6. Maak een moodboard. Maak alvast een moodboard zodat je nu al rustig kan nagedacht over wat jullie mooi vinden en wat niet, wat jullie wensen zijn qua inrichting, welke kleuren in jullie nieuwe huis mogelijk zijn. Dat scheelt een hoop kostbare tijd straks in de bouwmarkt straks als je het al zo druk hebt. 
  Zelf heb ik er ook meerdere moodboards gemaakt om precies te zijn voor elke kamer een. Zoals voor onze slaapkamer, de woonkamer en de slaapkamers van de meisjes. Op de volgende link staat beschreven wat een moodboard is en hoe je er gemakkelijk een kan maken. 
 7. Kleuren. Op je moodboard kan je ook de kleuren mee nemen die je je muren zou willen geven of welke je mooi vind. Hou er wel rekening mee dat kleuren bepaalde gevoelens bij mensen kunnen oproepen. Hier lees je wat het effect van kleur op je gevoel kan hebben, waarom de een wel met een bepaalde kleur kan leven en de andere niet. Want kiest je wat drukkere kind voor een knalroze kamer, dan is de kans groot dat het nog drukker wordt. dus kan je in dat geval beter kiezen voor een gele (focus)/ groene (balans en harmonie) kleur.
 8. Verzamel dozen.  Verzamel alvast grote dozen dan hoef je op het moment van verhuizing geen dure verhuisdozen te kopen. Mits je hier voldoende opbergruimte voor hebt. Je kan de dozen natuurlijk wel ingeklapt opbergen,  maar dan nog kunnen ze aardig wat ruimte in beslag nemen. 

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips, en heb je nog meer tips of handige weetjes ik hoor ze ook graag! Want samen weten we meer dan ik alleen!!!

Je kan natuurlijk ook gewoon een berichtje achter laten om mij te vertelen wat je er van vind šŸ‘šŸ»

Advertenties

ƉƩn reactie Voeg uw reactie toe

 1. Sietske schreef:

  Dat is een mooie manier om met verhuizen bezig te zijn. Zo kom je ook in de goede flow. Het oude loslaten en het nieuwe beginnen. Succes met alle plannen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s